+30.6946696310                      info@spanosthomas.eu                      live:.cid.912cd03ac5bb338a                    

.

.

.

.

.

                                                  Προς Τον
                                                                                                        Αξιότιμο Πρωθυπουργό Της Ελλάδας Μας.    
Θωμάς Χ. Σπανός                                                    Κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη.


Θέμα: Ευχές Εορτών – covid-19 - Γείτονα


Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ.
Αγαπητέ Φίλε Κυριάκο.

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχές με Υγεία το Νέο Έτος 2021.

Εύχομαι σε εσένα και την οικογένεια σου κάθε καλό με υγεία πρωτίστως.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ.
Αγαπητέ Φίλε Κυριάκο.

Με την ευκαιρία παρακαλώ δέξου και σκέψεις μου, προερχόμενες από τις διαρκείς ανησυχίες και τους προβληματισμούς μου, σε έναν ευλογημένο τόπο, τόσο σημαντικό Εθνικά, την Όμορφη Ηλιόλουστη Σμαραγδένια Ρόδο μας.

Δεν πρόκειται να σου αναφέρω κάτι που ήδη δεν γνωρίζεις.

Όμως, σε παρακαλώ λάβε γνώση και πράξε ανάλογα, όπως εσύ ξέρεις, έχοντας σφαιρική και πανοραμική θέα προσώπων και καταστάσεων, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη μου για αυτό.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ.
Αγαπητέ Φίλε Κυριάκο.

Συνέπεσε να άρχεις της χώρας σε πάρα πολύ δύσκολες συγκυρίες.
Μάλιστα, εν μέσω παγκόσμιων σε έξαρση υγειονομικών και μεταβαλλόμενων γεωπολιτικών, καταστάσεων και εξελίξεων.
Συντελούνται κυριολεκτικά κοσμοϊστορικές αλλαγές που ήρθαν για να μείνουν και πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτές.
Έχεις επωμιστεί τεράστιο έργο που πρόκειται σε συνδυασμό με την σημείου αναφοράς χρονική παγκόσμια συγκυρία που διάγουμε, να μνημονεύεσαι ιστορικά ανά τους αιώνες.
Ελαφρύνοντας λίγο την αίσθηση του βάρους που επωμίζεσαι, έχω να σου πω ότι τα πηγαίνεις πάρα πολύ καλά.
Μάλιστα θα έλεγα πρωτοστατώντας σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο και αυτό έχει αποδειχθεί και αναγνωριστεί παγκοσμίως.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ.
Αγαπητέ Φίλε Κυριάκο.

Η ανθρωπότητα και φυσικά και εμείς εδώ στη χώρα μας, παλεύουμε με έναν αόρατο εχθρό, τον ιό covid-19, που έχει προκαλέσει πανδημία.
Μάθαμε πλέον, σχετικά πως δρα και αναλόγως εφαρμόζοντας τα υποδεικνυόμενα από τους επιστήμονες μέτρα τον αντιμετωπίζουμε, με τη συμμετοχή της ατομικής ευθύνης όλων μας.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ.
Αγαπητέ Φίλε Κυριάκο.

Σκεπτόμενος σχετικά με τον ιό covid-19,  έρχεται στη μνήμη μου το αρχαίο ρητό των προγόνων μας: «ουδέν κακό, αμιγές καλού».
Πράγματι.
Τα μέτρα αντιμετώπισης του ιού covid-19, ανάγονται σε απλούς κανόνες ευγενείας, υγιεινής και προστασίας, που μάλλον οι περισσότεροι από εμάς τους έχουμε ξεχάσει.
Έτι περαιτέρω.
Έρχεται στη μνήμη μου, προκαλώντας μου μειδίαμα, εκείνη η ώρα που κάθε χρόνο παγκόσμια εφαρμόζαμε για τη σωτηρία του πλανήτη, σβήνοντας τα φώτα, κάτι που αναλογικά αναγόταν σε μισή ασπιρίνη στον ετοιμοθάνατο για την σωτηρία του, από την επάρατη αρρώστια.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ.
Αγαπητέ Φίλε Κυριάκο.

Ήρθε ο ιός covid-19 να μας θυμίσει τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς και να σώσει, ερήμην όλων ημών που συναποτελούμαι το ανθρώπινο γένος, τον πλανήτη και σπίτι μας.
Άλλως, μάταια ακόμη θα επικαλούμασταν όλοι μας, το πρωτόκολλο του Κιότο. 

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ.
Αγαπητέ Φίλε Κυριάκο.

Τον ιό covid-19 τον αντιμετωπίζουμε όλοι μας με τη συμμετοχή ενός εκάστου από εμάς και μόνον. Είτε εθελοντικά, είτε καθοιονδήποτε τρόπο επιβαλλόμενα.
Στις  παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις που συντελούνται και δη στις επιχειρούμενες από την Γείτονα στη γειτονιά μας, εμείς οι απλοί πολίτες δεν είμαστε σε θέση να συνεισφέρουμε με την ατομική μας ευθύνη και το βάρος πίπτει όλο στους ηγέτες της υφηλίου και όσον αφορά την πατρίδα μας, Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ – Αγαπητέ Φίλε Κυριάκο, πίπτει στους δικούς σου τους ώμους.

Θέλοντας να συνεισφέρω τα ελάχιστα στο να σηκώσεις το βάρος, που έχεις επωμιστεί ως Πρωθυπουργός της χώρας, της διασφάλισης της εδαφικής ακεραιότητας και των συμφερόντων της πατρίδας μας, από τις επεκτατικές κατά ημών βλέψεις της Γείτονος, επίτρεψε μου να σου μεταφέρω τις ποιο κάτω σκόρπιες σκέψεις μου, με την ελπίδα να σου προκαλέσουν το ανάλογο ερέθισμα που ευελπιστώ να σε οδηγήσουν στις σωστές αποφάσεις για όλους εμάς, για την πατρίδα μας.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ.
Αγαπητέ Φίλε Κυριάκο.

Φέρνω στο μυαλό μου την από του βήματος του ΟΗΕ, ομιλία του φανφαρόνου και παραληρούντος ηγετίσκου της Γείτονος, όπου κατά αυτήν εκδήλωσε το δικαίωμα στη συμμετοχή όλων στα πυρηνικά.
Η μόνιμη εικόνα που τελευταία βλέπαμε όλοι μας από την  τηλεόραση ήταν έναν παραληρούντα ηγετίσκο της Γείτονος που επαιρόταν για την αποικιοκρατική παρουσία της χώρας του επί των ημερών του σε διάφορα πλάτη και μήκη της γης, στα οποία επιδεικτικά αναφερόταν για να καλύψει την αδυναμία του να προστατέψει και να θρέψει το λαό του, κάτι που άρχισε δειλά – δειλά η αντιπολίτευση να του υπενθυμίζει.
Είναι γνωστό πλέον σε όλους ανά την υφήλιο ότι η Γείτονα επί των ημερών του συγκεκριμένου παραληρηματικού ηγετίσκου που την κυβερνά έχει ενοχλήσει και εκτοπίζει προαιώνια συμφέροντα Ευρωπαϊκών χωρών, κυρίως στη Λιβύη και όχι μόνον σε αυτήν.
Είναι γνωστό ότι έρχεται σε αντιπαράθεση σε χώρες όπου επιχειρεί και επιβάλλει αποικιοκρατία με την Ρωσία.
Είναι γνωστό ότι πατάει σε δύο βάρκες, περισσότερες θα έλεγα, την Αμερική και τη Ρωσία, με τις γνωστές συνέπειες να καιροφυλακτούν στο πρώτο κύμα τρικυμίας που διαφαίνεται ήδη.
Φέρνω ακόμη στη μνήμη μου την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την υπερδύναμη της υφηλίου Αμερική, κάτι που στο μυαλό μου συνδυάζω με την απαρχή του διαμελισμού της Γείτονος, όπως έγινε με την Γιουγκοσλαβία και τούτο έρχεται πλέον ποιο κοντά από τις τελευταίες εξελίξεις, με τη συμμετοχή της Γείτονος, στο Ναγκόρνο   Καραμπάχ.
Όλοι γνωρίζουμε ότι εκατομμύρια Κούρδων στενάζουν, υπό τον ζυγό της Γείτονος με τον ηγέτη τους να ευρίσκεται στη φυλακή.
Όλοι ανά την υφήλιο γνωρίζουν, τις προσχηματικές ένεκα του πραξικοπήματος, χιλιάδες φυλακίσεις πολιτών και στρατιωτικών στη Γείτονα. 
Των ανωτέρω δεν χρειάζεται να προσθέσω και άλλα, πόσο μάλλον τα κατά ημών δρώμενα της Γείτονος.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ.
Αγαπητέ Φίλε Κυριάκο.

Οι καταστάσεις σε κάθε επίπεδο είναι υπεράνω του οιουδήποτε ανθρώπου, ανεξαρτήτως του ποιος είναι η τι αυτός εκπροσωπεί και ακόμη είναι υπεράνω οιασδήποτε χώρας η έθνους.

Έχεις κοπιάσει πολύ για να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες ανάδειξης της επιθετικότητας, προκλητικότητας και επεκτασιμότητας της Γείτονος, προς κάθε κατεύθυνση και δη προς τους Ευρωπαίους Εταίρους μας.
Έχεις κοπιάσει πολύ για να αφυπνίσεις την υπερατλαντική υπερδύναμη και να την επαναφέρεις ως ηγέτιδα στα δρώμενα στην περιοχή μας. Να υποθέσω ότι σε αυτό συνετέλεσε και η φιλοξενία που παρείχες στον υπουργό των εξωτερικών της. Τα βήματα που ακολούθησε με την επίσκεψη του στο Πατριαρχείο, περιφρονώντας τον ηγετίσκο της Γείτονος και την πρωτοβουλία του στις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Γείτονος, μαρτυρούν τούτο.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ.
Αγαπητέ Φίλε Κυριάκο.

Έχεις δημιουργήσει ανεπίστρεπτες καταστάσεις, για την πορεία της Γείτονος από τούδε και στο εξής.
Ενίοτε είναι προτιμότερο να είμαστε θεατές των έργων μας και να τα αφήνουμε αυτά να παράγουν.
Κρίνω πως είναι προτιμότερο πλέον να αφήσουμε την πρωτοβουλία στην υπερατλαντική υπερδύναμη και στην για αυτό το σκοπό πλέον συνεργασία της με την Ευρώπη της οποίας σημαίνον και ιστορικό μέλος είμαστε.
Έχεις ήδη δρομολογήσει εξελίξεις ανεπίστρεπτες για την πορεία της Γείτονος πλέον.
Ο πανικός έως και ο φόβος για τις επικείμενες εξελίξεις πλέον πρόκειται να συνοδεύουν τον ηγετίσκο της Γείτονος και την παρέα του.
Τούτο πλέον είναι ορατό στις σπασμωδικές και αλλοπρόσαλλες ενέργειες τους στις οποίες προβαίνουν, με την πνευματική πλέον σύγχυση να κυριαρχεί στο μυαλό τους και να εκδηλώνεται με παραληρηματικό και απειλητικό λόγο.

Οι αδύνατοι, απειλούν και οι δυνατοί ενεργούν.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ.
Αγαπητέ Φίλε Κυριάκο.

Λέγεται και έτσι είναι, ότι η Ευρώπη είναι μεγάλο, πολυσύνθετα κυβερνούμενο, καράβι και αργεί να στρίψει.
Έχει ήδη, χάριν εσένα, αρχίσει να παίρνει στροφή, σχετικά με τη στάση της ως προς την Γείτονα.
Τούτη η στροφή εν τέλει είναι και αναγκαία και επιβαλλόμενη και από τις καταστάσεις που έχουν  δημιουργηθεί από τις υπερατλαντικές δράσεις.
Δεν πρόκειται να υπάρξει αναστροφή για την Γείτονα ακόμη και αν αλλάξει το πολιτικό σκηνικό σε αυτήν.

Ο κύβος για την Γείτονα, έχει πλέον ριφθεί.
Πρόκειται να διαμεριστεί, σε εκείνα εκ των οποίων συντίθεται.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ.
Αγαπητέ Φίλε Κυριάκο.

Είναι προτιμότερο να κάνουμε διαχείριση των καταστάσεων που εξελίσσονται και να ροκανίσουμε το χρόνο στις σχέσεις μας με τη Γείτονα, ώστε να προπορευτούν οι διεθνείς κυρώσεις που επέρχονται για αυτήν.
Είναι προτιμότερο να αποστρέψουμε το βλέμμα της Γείτονας από εμάς και αυτό είναι πολύ εύκολο, καθώς πλέον θα έχει να αντιμετωπίσει πολλά περισσότερα από την φθορά που της προκαλεί η αντιπαράθεση της μαζί μας.
Είναι προτιμότερο να μην είμαστε εμείς η αφορμή και η αιτία των δεινών που θα ακολουθήσουν για την Γείτονα.
Έχει ανοίξει λογαριασμούς άλλους πολλούς και μεγαλύτερους και ας είναι κάποιοι άλλοι η αφορμή και αιτία των επερχόμενων δεινών της Γείτονος.
Ας δώσουμε προτεραιότητα στις μεγάλες δυνάμεις να ενεργήσουν πρωτίστως για λογαριασμό τους, καθώς η Γείτονα βάλλει και εκτοπίζει τα δικά τους συμφέροντα και όχι για την αποκατάσταση του δικαίου μας και για προστασία μας. 

Σε κάθε περίπτωση, εμείς πρέπει:
Να προσέχουμε για να έχουμε και αυτό κατά κύριο λόγο βαρύνει  τις ένοπλες δυνάμεις μας, των οποίων φροντίζεις ήδη την ενίσχυση.

Όσο για την Γείτονα, όπως δεν πήρε και δεν πρόκειται να πάρει τα F-35 από την υπερατλαντική υπερδύναμη, έτσι και δεν πρόκειται να πάρει τα Γερμανικά υποβρύχια και αν αυτό συμβεί, δεν πρόκειται να έχει τα ηλεκτρονικά συστήματα που δίνουν στα συγκεκριμένα υποβρύχια τα πλεονεκτήματα που τα δικά μας έχουν.

Είναι γνωστό ότι η Γείτονα είναι γίγαντας με πήλινα πόδια.
Τώρα εξεδήλωσε, μέσω του ηγετίσκου της και τις προθέσεις της να εκτοπίσει στη γειτονιά μας, τα συμφέροντα εκείνων από τους οποίους προμηθεύεται στρατιωτικό υλικό.
Δεν πρόκειται να της ενισχύσουν - στερεώσουν τα πήλινα πόδια της με F-35 και υποβρύχια.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ.
Αγαπητέ Φίλε Κυριάκο.

Όλα τα ανωτέρω  είναι βέβαιον ότι τα γνωρίζεις  και συμπάθα με που σου τα αναφέρω και εγώ. Εκείνο που δεν γνωρίζεις και οφείλω να σου το πω είναι ότι:

Σε καμαρώνω:
Να στέκεσαι εν μέσω των λοιπών ηγετών της υφηλίου και δη της Ευρώπης και να παίρνεις πρωτοβουλίες δια λόγου και έργου.
Να έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους κατά πως η γλώσσα του σώματος τους και η διαχυτικότητα τους προς εσένα μαρτυρούν.
Να χαράζεις πορεία του δυσκολοκυβέρνητου και αργόστροφου καραβιού που λέγεται Ευρώπη και επί του οποίου και εμείς επιβαίνουμε.
Να χειρίζεσαι άνετα τις διεθνείς γλώσσες της διπλωματίας και να αποσπάς τον σεβασμό των συνομιλητών σου.
Να …..

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ.
Αγαπητέ Φίλε Κυριάκο.

Σε ευχαριστούμε.

Για την εικόνα που μας προσφέρεις, του Πρωθυπουργού της χώρας μας και μόλις ανωτέρω σου  ‘’δάνεισα τα μάτια μου’’  για να την δεις και εσύ.

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχές με Υγεία το Νέο Έτος 2021.

Ρόδος 20-12-2020

Με εκτίμηση.

Ο Φίλος σου.
Θωμάς – Δημήτριος Χρήστου Σπανός.

SpTh Ypografi 180x122

Σημείωση: Επισυνάπτεται επιστολή προς Αρχηγό Γ.Ε.ΕΘ.Α.

.

.

.

Design by Thomas C. Spanos