+30.6946696310                      info@spanosthomas.eu                      live:.cid.912cd03ac5bb338a                    

Αγαπητοί αναγνώστες.
Στο άρθρο Μαφία Ρόδου σας ενημέρωσα ότι αποσόβησα την ιδιοκτησία μου, από τους παράνομους και καταχρηστικούς πλειστηριασμούς Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. νυν Ε.Φ.Κ.Α. ένεκα της αδιάλειπτης καταφυγής μου στο Θεσμό της Εισαγγελίας.
Στον τρίτο δε εξ αυτών, που διενεργήθηκε στις 17-06-2009 αναγκάστηκα να επικαλεστώ επιτακτικά την προστασία των τότε Αξιότιμων Εισαγγελέων του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου.
Στο παρόν άρθρο Σας εκτίθεται κυρίως, μερικώς και ενδεικτικώς οι ενέργειες μου να αποφύγω τον πρώτο (1ο) επαναληπτικό,  παράνομο και καταχρηστικό πλειστηριασμό του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. νυν Ε.Φ.Κ.Α. καθώς προκειμένου να μου υφαρπάξουν την ιδιοκτησία μου, γινόταν καταστρατήγηση των Δικονομικών κανόνων που διέπουν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Μάλιστα αυτό δεν ήταν το μόνο που συνέβαινε, όμως δεν είναι της παρούσης.
Η καταφυγή μου στο Θεσμό της Εισαγγελίας, κρινόταν αδήριτη αναγκαιότητα.

Αγαπητοί αναγνώστες.
Η εξώθηση και η απελπισία, μας οδηγεί ενίοτε σε κατορθώματα που ούτε ποτέ είχαμε διανοηθεί ότι θα μπορούσαμε να πράξουμε.
Όλοι σας έχετε βρεθεί σε κάποιον ιερό χώρο και έχετε αισθανθεί ρίγος να σας διαπερνά, ένεκα του δέους που αισθάνεστε για την ιστορία και για αυτό που εκπροσωπεί ο χώρος στον οποίο ευρίσκεστε.
Στις 21-01-2009 πλειστηριάζονταν ότι είχα και δεν είχα. Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Μαφία της Ρόδου τα κατάλοιπα της Ιταλικής κατοχής με κατέστρεφαν.
Είχα αποφασίσει ότι αυτή τη φορά δεν επρόκειτο να μου ξανά πάρουν, για πολλοστή φορά αυτό που με πολύ κόπο και μόχθο, μάλιστα μακροχρόνια, απέκτησα.
Η μόνη διέξοδος μου, καθώς αυτό, εμμέσως πλην σαφώς, μου έδωσε να αντιληφθώ, ο τότε Αξιότιμος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Κύριος Οικονόμου Γεώργιος, ήταν η καταφυγή μου στον τότε Αξιότιμο Εισαγγελέα Του Αρείου Πάγου Κύριο Σανιδά Γεώργιο.

Στις 12-01-2009 βρέθηκα για τον σκοπό αυτό στο γραφείο του.

Ο χώρος του κτιρίου, η ηρεμία που σε αυτό επικρατεί, τα Ευπρεπή και Αξιοσέβαστα πρόσωπα των Λειτουργών της Θέμιδας που σε αυτό συναντάς, σου προκαλούν δέος και ρίγος. Τα γόνατα σου ‘’κόβονται’’. Χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα, μέχρι να συνειδητοποιήσω που ευρισκόμουν, καθώς διάβαινα τους με ξύλινη επένδυση μεγάλους διαδρόμους του επιβλητικού κτιρίου του Αρείου Πάγου. Προς στιγμή, δεν σας κρύβω δείλιασα και σκέφτηκα να φύγω άπρακτος. Όμως από την άλλη μεριά, αισθανόμουν ότι από εκεί αν έφευγα χωρίς να επιτελέσω τον σκοπό για τον οποίο εκεί βρέθηκα, σε λίγες ημέρες θα έχανα και πάλι, ότι είχα και δεν είχα, μάλιστα παντελώς άδικα. Αυτές ήταν τότε, αρχικά, οι σκέψεις μου και τα κυρίαρχα συναισθήματα μου.

Αγαπητοί αναγνώστες.
Πρέπει να γνωρίζετε όταν πηγαίνετε σε    Έναν    καλό Εισαγγελέα, εκείνος γνωρίζει πριν πάτε ότι πρόκειται να πάτε, μάλιστα και τον λόγο για τον οποίο τον επισκέπτεστε. Αντιλήφθηκα, ότι ο Αξιότιμος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κύριος Σανιδάς Γεώργιος, ήξερε πολύ καλά γιατί κατέφευγα σε Εκείνον.
Επειδή δεν ήξερα τι θα συναντήσω προετοιμάστηκα διττά.
Διά του υπ’ αριθμόν 191/12-01-2009 Γενικού πρωτοκόλλου Αρείου Πάγου και 78/12-01-2009 Διοικητικού κατέθεσα αίτημα, ώστε να γίνει αρωγός των ενεργειών του τότε Αξιότιμου Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου, Κυρίου Οικονόμου Γεώργιου, προκειμένου να αποτραπεί ο άδικος πλειστηριασμός της ιδιοκτησίας μου, επισυνάπτοντας του το από 24-11-2008 κατατεθειμένο υπόμνημα μου στο Πταισματοδικείο Ρόδου. Κατέθεσα δηλαδή, αρχικά, τα ήδη γνωστά, εκείνα που είχα καταθέσει και στο Πταισματοδικείο Ρόδου και γνώριζε και ο τότε Αξιότιμος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Κύριος Οικονόμου Γεώργιος.

Αγαπητοί αναγνώστες.
Ο Αξιότιμος και Αξιοσέβαστος Εισαγγελέας Του Αρείου Πάγου Κύριος Σανιδάς Γεώργιος, θυμάμαι, μερίμνησε και μου έδωσε το χρόνο να σκεφτώ και να νοιώσω ασφαλής. Έμεινα για αρκετή ώρα στο γραφείο της γραμματέας του, της κυρίας Μίχου, στην οποία διέβλεψα την ανησυχία της για εμένα. Αντιλήφθηκα, ένεκα τούτου, τις αγαθές προθέσεις και το ενδιαφέρον του περιβάλλοντος στο οποίο βρισκόμουν. Οπλίστηκα με θάρρος και κατέθεσα και το υπ’ αριθμόν 194 Γενικού πρωτοκόλλου Αρείου Πάγου και 82 Διοικητικού έγγραφο, με το οποίο έκθετα γλαφυρά και περιγραφικά τα συμβαίνοντα στο νησί μας, την πανέμορφη και τόσο σπουδαία Εθνικά Ρόδο μας.

Μάλιστα το συγκεκριμένο έγγραφο του το επέδωσα ιδιοχείρως, για να είμαι απόλυτα βέβαιος ότι επρόκειτο να λάβει γνώση ο ίδιος.
Με την ιδιόχειρη επίδοση, η αποστολή μου είχε τελειώσει και απλά έφυγα, δίνοντας του το μήνυμα, ότι μπορεί να στηρίζετε πάνω μου.

Αγαπητοί αναγνώστες.
Παρά ταύτα, τα κατάλοιπα της Ιταλικής κατοχής, όχι μόνο δεν υπαναχώρησαν, αλλά ελέγχοντας απόλυτα τη Δικαιοσύνη στο νησί προέβηκαν σε καταστρατήγηση των Δικονομικών κανόνων, με σκοπό τη διενέργεια του πλειστηριασμού στις 21-01-2009.
Επιχειρούσαν κανονική υφαρπαγή, μάλιστα με περισσή προκλητικότητα και απαξίωση προς το Θεσμό της Δικαιοσύνης και δη της Εισαγγελίας στην οποία αποτάθηκα, μάλιστα στο Ύπατο Αξίωμα της.
Κάτι που προσπαθούν ακόμη και σήμερα, με επαυξημένο το μένος τους, σε σημείο πλήρους πνευματικής τύφλωσης.
Την παραμονή του πλειστηριασμού στις 20-01-2009 έστειλα με fax στον Αξιότιμο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κύριο Σανιδά Γεώργιο τα ‘’κατορθώματα’’ των κατάλοιπων της Ιταλικής κατοχής.
Τούτα πήραν τον υπ’ αριθμό 416/20-01-2009 Γενικού και 205/20-01-2009 Διοικητικού πρωτοκόλλου Αρείου Πάγου.
Τούτη την επιστολή – αίτηση προσκόμισα για ενημέρωση ανήμερα της διενέργειας του 1ου επαναληπτικού, παράνομου και καταχρηστικού πλειστηριασμού στον τότε Αξιότιμο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου Κύριο Οικονόμου Γεώργιο, ο οποίος και καιροφυλακτούσε, για όποιον τολμούσε.
Ο πλειστηριασμός κρίθηκε, ‘’άγονος’’ και την επομένη απέστειλα ευχαριστήρια επιστολή, στον Αξιότιμο Εισαγγελέα Του Αρείου Πάγου Κύριο Σανιδά Γεώργιο.

Τα κατάλοιπα της Ιταλικής κατοχής αντί υπαναχώρησης προχώρησαν έως και τον 3ο επαναληπτικό παράνομο και καταχρηστικό πλειστηριασμό του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. νυν Ε.Φ.Κ.Α. όπου και αναγκάστηκα, για να τον αποφύγω να στείλω εξώδικα στους δύο Αξιότιμους Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου Κυρίους Σανιδά Γεώργιο και Οικονόμου Γεώργιο, αντίστοιχα, επικαλούμενος ουσιαστικά και επιτακτικά, την προστασία τους.
Ανήμερα της διενέργειας του πλειστηριασμού την 17-06-2009, γνωρίζοντας πολύ καλά με τι και με ποιους έχω να κάνω, δεν αρκέστηκα μόνο σε αυτό.
Ο πλειστηριασμός ήταν ορισμένος να γίνει στο Ειρηνοδικείο Ρόδου μεταξύ 16:00 και 17:00.
Στις 13:48 έστειλα δια τηλεομοιότυπου επιστολή προς Τον Αξιότιμο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κύριο Σανιδά Γεώργιο, εφιστώντας του, την προσοχή του.

Αγαπητοί αναγνώστες.
Όλα αυτά διενεργούνταν σε μια εποχή που η χώρα φλεγόταν, μια εποχή που τη χώρα την οδηγούσαν οι αγορές με τους εγχώριους εκπροσώπους τους, όπως είναι τα κατάλοιπα της Ιταλικής κατοχής, σε επιτακτική πτώχευση.  Εφαρμοζόταν το ‘’ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρετε’’.
Στην πατρίδα μας γινόταν, μάλιστα στο αποκορύφωμα του, πλιάτσικο, προ της επικείμενης επιτακτικά πτώχευσης μας τον Μάρτιο του 2012 με το μεγάλο ομόλογο των 14,5 δίς και ένα από τα λάφυρα που καρπώθηκαν και καρπώνονται τα κατάλοιπα της Ιταλικής κατοχής, λογάριαζαν και λογαριάζουν, να είναι και η ιδιοκτησία μου.
Όμως λογάριαζαν, χωρίς τον ξενοδόχο και όσον συνεχίζουν να λογαριάζουν έτσι, προκαλούν την τύχη τους.
Πρόκειται να πάθουν ότι έπαθε ο Δαυίδ που λιμπίστηκε τη Βιρσαβαιέ, τη γυναίκα του καλύτερου του στρατιώτη.

Αγαπητοί αναγνώστες.
Ο Αξιότιμος και Αξιοσέβαστος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κύριος Σανιδάς Γεώργιος, συνταξιοδοτήθηκε στις 30-06-2009 και του έστειλα την αποχαιρετιστήρια επιστολή μου.
Τρις (3) μήνες αργότερα μετατέθηκε και ο Αξιότιμος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Κύριος Οικονόμου Γεώργιος στη Σύρο στον οποίο εξακολουθώ να αποτείνομαι και να του εκθέτω τα δρώμενα, καθώς τα κατάλοιπα της Ιταλικής κατοχής δεν έπαψαν να με παλεύουν, αν και γνωρίζω ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, γιατί δεν έχει δικαιοδοσία.
Αυτό βέβαια είναι δίκοπο μαχαίρι, καθώς εκλαμβάνεται ότι υπερκερώ τους εδώ υπηρετούντες, όμως δεν είναι έτσι.
Ο Κύριος Οικονόμου είχε ανοιχτή την Εισαγγελία του, όποιος πολίτης είχε κάποιο πρόβλημα, μπορούσε να πάει να του το εκθέσει.
Αφότου έφυγε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου έγινε απρόσιτη, μάλιστα τα τελευταία χρόνια ανήρτησαν και ταμπέλα στη πόρτα του εισαγγελέα, με τη οποία αποκλείουν τους απλούς πολίτες να του εκθέσουν τα προβλήματα τους.
Ο Κύριος Οικονόμου συναναστράφηκε με την κοινωνία της Ρόδου και απέκτησε ιδίαν άποψη για τον κάθε ένα ξεχωριστά.
Υπηρέτησε μακροχρόνια και επάξια την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και κέρδισε την εμπιστοσύνη και το σεβασμό των κατοίκων του νησιού και φυσικά και την δική μου, πλέον του γεγονότος ότι είναι βαθύς γνώστης του κοινωνικοοικονομικού κατεστημένου στο νησί.

Αγαπητοί αναγνώστες.
Έκτοτε σχηματίστηκαν σωρεία δικογραφιών και οι περισσότερες,  προκλητικά,  τίθενται στο αρχείο. 
Η μητέρα μου έλεγε: «μεγάλη μπουκουνιά να φας και μεγάλο λόγο να μην πεις».
Δυστυχώς παρέβηκα τη νουθεσία της, στο άρθρο Μαφία Ρόδου, διαμήνυσα στη μαμά των κατάλοιπων της Ιταλικής κατοχής να μην είναι σίγουρη ότι και πάλι οι τέσσερις (4) συσχετισμένες δικογραφίες που εκκρεμούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, θα μπουν και αυτές στο αρχείο.
Δυστυχώς και αυτές διά της υπ’ αριθμόν 38/26-02-2018 Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου, μπήκαν στο αρχείο, όπως ενημερώθηκα μετά από σχετικό αίτημα μου την 20-03-2018.

Οδεύουμε πλέον προς σχηματισμό νέων δικογραφιών και άγνωστο είναι που πρόκειται να οδηγηθούν οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις που προοιωνίζονται, καθώς η γενεσιουργός αιτία αυτών, το αυθαίρετο και κατεδαφιστέο κτίσμα του κανακάρη των κατάλοιπων της Ιταλικής κατοχής,  παραμένει υφιστάμενο,  μνημείο παρανομίας και ταπείνωσης των Αρχών και των Θεσμών της χώρας.
Το ινάτι δε της μαμάς των κατάλοιπων της Ιταλικής κατοχής, παραμένει σθεναρό και άκαμπτο.
Λογικό είναι, με αυτό το ινάτι πορεύτηκε και μεγαλούργησε, τώρα θα αλλάξει;
Όμως, αυτό το ινάτι εξωθεί ενίοτε και ευυπόληπτους πολίτες να παρανομούν ποινικά, μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, προκειμένου να κάνει το    καπρίτσιο της,   
η υπέργηρος, δωσίλογη και κλέφτρα μαμά, των κατάλοιπων της Ιταλικής κατοχής.

Αγαπητοί αναγνώστες.
Πάλι θα παραβώ τη νουθεσία της μητέρας μου και διαμηνύω στη μαμά των κατάλοιπων της Ιταλικής κατοχής, ότι:
Ας μην εφησυχάζει, γιατί πρόκειται να καταθέσω προσφυγή κατά της υπ’ αριθμόν 38/26-02-2018 απορριπτικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου.
Μπορεί οι κάθε φορά παράνομες πράξεις τους να υπόκεινται σε παραγραφή, όμως το αυθαίρετο του κανακάρη της δεν παραγράφετε.
Στέκι εκεί, κύρια γενεσιουργός αιτία όλων των κατά εμού δρώμενων και προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Αγαπητοί αναγνώστες.
Ευελπιστώ,                   ΕΝΑΣ από Εσάς,            Σας βεβαιώνω αρκεί,             να συγκινηθεί και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Ρόδος 21-07-2018

Με εκτίμηση.
Θωμάς Χ. Σπανός.-

.

.

.

Design by Thomas C. Spanos