+30.6946696310                      info@spanosthomas.eu                      live:.cid.912cd03ac5bb338a                    

Αγαπητοί αναγνώστες.
Δεν έχω άλλη επιλογή από την διαδικτυακή ανάρτηση των όσων μου συμβαίνουν, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί ΚΑΠΟΙΟΣ Παράγοντας, ΚΑΠΟΙΟΣ Θεσμός, ΚΑΠΟΙΑ Αρχή, να επιληφθεί της νοσηρής κατάστασης που επικρατεί στο νησί, το οποίο ελέγχουν απόλυτα τα κατάλοιπα της Ιταλικής κατοχής, η οικογένεια Μαντζόν.
Αυτό είναι κοινό μυστικό και το γνωρίζουν οι πάντες και πέραν του νησιού.
Έτυχε να μην γνωρίζω αρχικά με ποιους έμπλεκα.
Έτυχε να μην ενδώσω ποτέ στις προτάσεις χειραγώγησης μου, από τους ίδιους, την μαμά Αλεξάνδρα και τον υιό Ανδρέα.
Ίσως αν ήξερα ότι όλα και όλοι λειτουργούν στο νησί υπό τις εντολές τους.
Ίσως τότε να ενέδιδα και εγώ και να μην άφηνα να περάσουν τα χρόνια μου αντιστεκόμενος σε όλα τα κατά εμού δρώμενα τους, ένεκα κυρίως παραδειγματισμού.

Αγαπητοί αναγνώστες.
Όλοι μας, όποιος μας κάνει χάρες, μας βοηθάει και μας φροντίζει του είμαστε κατά κύριο λόγο η πλειονότητα πιστοί.
Ανεξάρτητα από το γεγονός, αν με το δεξί μας τα δίνει και με το αριστερό μας τα παίρνει και δεν γνωρίζουμε ότι και τα δύο χέρια στον ίδιο ‘’ευεργέτη’’ μας ανήκουν.
Με αυτό τον τρόπο η μαμά Αλεξάνδρα ελέγχει απόλυτα το νησί και όλοι αυτό το γνωρίζουν.
Όλοι γνωρίζουν ότι το πρωτοπαλίκαρο και προστατευμένο υποχείριο της είναι ο Ιωάννης Μανουσέλης, από τις παράνομες πράξεις του οποίου έχει αποκομίσει πλείστα οφέλη, διαχρονικά.
Όλοι γνωρίζουν στο νησί ότι το συγκεκριμένο υποχείριο της εξαπατά διαχρονικά την κοινωνία της Ρόδου και παραμένει υπό την προστασία της ατιμώρητος να συνεχίζει το έργο του.
Όλοι γνωρίζουν στο νησί ότι το συγκεκριμένο υποχείριο της έκαψε το κατάστημα του Ι.Κ.Α. στη Ρόδο και έμεινε παντελώς ατιμώρητος με τη φήμη του να πλανάται ως κατόρθωμα και πολλοί, μάλιστα και από τις Αρχές, να επαίρονται για την προστασία του, καθώς με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνουν ότι αυτοί κάνουν κουμάντο και ότι θέλουν στο νησί και όχι οι Αρχές και οι Θεσμοί της Ελληνικής Πολιτείας. 

Αγαπητοί αναγνώστες.
Γνωρίζω ότι όποιος λέει αλήθειες βρίσκει τον μπελά του.
Όμως δεν έχω άλλη επιλογή κινδυνεύει η ανθρώπινη υπόσταση μου και είμαι αναγκασμένος να εκθέτω τα όσο μου συμβαίνουν, ένεκα προστασίας μου και μόνον.
Ποσώς θα με ενδιέφεραν τα όσα στον παρόντα διαδικτυακό τόπο εκθέτω.
Όμως, να επαναλάβω, κινδυνεύει πλέον η ανθρώπινη υπόσταση μου και εξ’ αυτού του γεγονότος είμαι υποχρεωμένος να προστατευτώ και δημοσιοποιώ τα όσα μου συμβαίνουν, για προστασία μου, μήπως και βρεθεί ΚΑΠΟΙΟΣ και επιληφθεί.

Αγαπητοί αναγνώστες.
Όσο θα υπάρχει το αυθαίρετο και κατά το ήμισυ κατεδαφιστέο κτίριο της 80α Κτηματολογικής Μερίδας Γαιών Ρόδου του Ανδρέα Φραγκίσκου Μαντζόν εγώ θα κινδυνεύω παντοιοτρόπως και πανταχόθεν, καθώς έχει μοναδική διέξοδο νομιμοποίησης της υφαρπαγή της όμορης ιδιοκτησίας μου.
Όσο στους κόλπους του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου θα υπηρετούν άνδρες που θα προστατεύουν παντοιοτρόπως και παράνομα τον Ιωάννη Μανουσέλη του Κωνσταντίνου.
Όσο στους κόλπους του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου θα υπηρετούν άνδρες που θα ενεργούν για λογαριασμό των κατάλοιπων της Ιταλικής κατοχής και των υποχείριων τους.
Όσο και αυτό συμβαίνει διαχρονικά τελικά, στα συγκεκριμένα καταστήματα της Ελληνικής Αστυνομίας θα ενοχοποιούνται οι αθώοι και θα αθωώνονται οι ένοχοι.
Όσο τα συγκεκριμένα καταστήματα της Ελληνικής Αστυνομίας θα δέχονται εντολές, θα λειτουργούν και θα ενεργούν κατά πως τα κατάλοιπα της Ιταλικής κατοχής με τα υποχείρια τους ορίζουν και όχι κατά πως η φυσική και θεσμική τους προϊσταμένη αρχή και θεσμός ορίζει.
Τόσο εγώ θα κινδυνεύω.

Αγαπητοί αναγνώστες.
Δεν έχω άλλη επιλογή, από τη δημοσιοποίηση, στον παρόντα διαδικτυακό τόπο.
Ευελπιστώ ΚΑΠΟΙΟΙ να επιληφθούν.

Αγαπητοί αναγνώστες.
Επί του παρόντος και του προκειμένου.
Μου στήνονται αενάως και πανταχόθεν σκηνικά παγίδευσης μου και αυτό με έχει κάνει να έχω περιοριστεί στις μετακινήσεις μου και στις εμφανίσεις μου.
Η τεχνολογία τώρα είναι διαθέσιμη σε όλους, όλοι έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν που ακριβώς βρίσκεσαι  και από ποιους περιστοιχίζεσαι.
Παρά τον αυτοπεριορισμό μου το κακό έρχεται και σε βρίσκει στην πόρτα σου.

Αγαπητοί αναγνώστες.
Το περασμένο Σάββατο, έτυχα ενός στημένου συμβάντος έξω από το χώρο μου, που κατοικοεδρεύω,  από το καμάρι των κατάλοιπων της Ιταλικής κατοχής τον Ιωάννη Μανουσέλη.
Τούτου του στημένου συμβάντος επιλήφθηκαν παράνομα άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και είμαι υποχρεωμένος να Σας το εκθέσω για προστασία μου.
Γράφοντας, έρχεται στη σκέψη μου και διερωτώμαι, άραγε διαβάζει κανείς υπεύθυνος;
Έχω την ψευδαίσθηση θα έλεγα, ότι δεν διαβάζει κανείς. 
Άλλως, εκ των πραγμάτων συνάγεται, ότι όλοι ευελπιστούν σε παρόμοια με αυτό, κατά εμού συμβάντα για να αποποιηθούν των ευθυνών τους και για να δικαιολογήσουν την διαχρονική απραξία τους.
Αυτό διότι, ναι μεν πολλοί υπηρετούντες Αρχές και Θεσμούς, έρχονται και παρέρχονται και δεν έχουν γνώση των όσων στον παρόντα διαδικτυακό τόπο για προστασία μου εκθέτω.
Όμως υπάρχουν και ΚΑΠΟΙΟΙ που διαχρονικά εδώ και πολλά χρόνια παρακολουθούν τα κατά εμού δρώμενα και δεν επιλαμβάνονται και περιμένουν και αυτοί κάτι παρόμοιο με το συμβάν που τώρα σας εκθέτω για να λυτρωθούν.
Πολύ φοβάμαι ότι θα απογοητευτούν.
Έχω μεγάλη πίστη μέσα μου. Δεν έχω κάνει κάτι που να μου προκαλεί φόβο και ενοχή.
Είμαι αθώος και κρυστάλλινα καθαρός και δεν πρόκειται να την πληρώσω εγώ.
Την έχω ήδη πληρώσει.
Έχει πάει στράφι η ζωή μου όλη από τις παρανομίες και βιαιοπραγίες κατά εμού των κατάλοιπων της Ιταλικής κατοχής  και την απραξία των Αρχών και των Θεσμών στους οποίους μάταια έως και σήμερα απευθύνομαι.

Αγαπητοί αναγνώστες.
Θέτω στη διάθεση  Σας, τα έγραφα της δικογραφίας που σχηματίστηκε εις βάρος μου από το στημένο συμβάν της 06-06-2020 και της παράνομης σύλληψης μου μέσα στο γραφείο μου, από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ως κατωτέρω:

 1. Τον φάκελο της με Α.Β.Μ.: Φ2020/2184 σχηματισθείσας Δικογραφίας, πατώντας και εδώ.
 2. Την με αριθμό πρωτοκόλλου 408/10-06-2020 αίτηση μου, κατόπιν εντολής της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, στο Πταισματοδικείο Ρόδου, προκειμένου να μου δοθεί αντίγραφο της κατά εμού σχηματισθείσας δικογραφίας, πατώντας και εδώ.
 3. Το με αριθμό πρωτοκόλλου 400/10-06-2020 διαβιβαστικό έγγραφο του Πταισματοδικείου Ρόδου προς την ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου, προκειμένου να αποσταλεί η Ιατροδικαστική έκθεση που αφορά τον Ιωάννη Μανουσέλη, ένεκα της ψευδούς κατά εμού μήνυσης του, πατώντας και εδώ.
 4. Την υποβολή της με Α.Β.Μ.: Φ2020/2184 σχηματισθείσας κατά εμού δικογραφίας, από το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, πατώντας και εδώ.
 5. Την καθολικά ψευδή Έκθεση Ένορκης Εξέτασης του Ιωάννη Μανουσέλη στο Αστυνομικό Τμήμα της Ρόδου την 06-06-2020, πατώντας και εδώ.
 6. Την ψευδή Έκθεση Ένορκης Εξέτασης του Αστυνομικού Σωτήριου Αντωνιάδη στο Αστυνομικό Τμήμα της Ρόδου την 06-06-2020, πατώντας και εδώ.
 7. Την ψευδή Έκθεση Ένορκης Εξέτασης του Αστυνομικού Φώτιου Καράνταλη στο Αστυνομικό Τμήμα της Ρόδου την 06-06-2020, πατώντας και εδώ.
 8. Την έκθεση σύλληψης μου, πατώντας και εδώ.
 9. Το έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου προς τον Ιατροδικαστή του Γ.Ν. Ρόδου με την δηλούμενη σε αυτό προκατάληψη που ουδόλως με αφορά, καθώς τα χέρια μου δεν λερώθηκαν με το να αγγίξω το μίασμα της κοινωνίας της Ρόδου και προστατευμένο υποχείριο των κατάλοιπων της Ιταλικής κατοχής και προς τούτο επικαλούμαι τις κάμερες που υπάρχουν στο κτιριακό μας συγκρότημα, πατώντας και εδώ.
 10. Την αποστολή με τηλεομοιότυπο του ανωτέρω προκατειλημμένου εγγράφου προς την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου???, πατώντας και εδώ.
 11. Την Έκθεση Ενημέρωσης Δικαιωμάτων την οποία υπέγραψα και παραιτήθηκα των δικαιωμάτων μου, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της παράνομης σύλληψης μου και να αφεθώ ελεύθερος, όπως και έγινε την επομένη από τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας, πατώντας και εδώ.
 12. Την Έκθεση Εξέτασης μου, στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου, πατώντας και εδώ.

Αγαπητοί αναγνώστες
Για τα ανωτέρω εν τω συνόλω νοσηρά που διενεργήθηκαν εις βάρος μου, για την ταλαιπωρία μου, την  έκθεση μου, την ταπείνωση μου, τον ευτελισμό μου, την απαξίωση μου, την δυσφήμηση μου και όλα όσα συνετέλεσαν στο να με βλέπουν μερικοί συμπολίτες μου και να αποστρέφουν το πρόσωπο τους από εμένα, κατέθεσα εχθές 12-06-2020 έγκληση κατά των άμεσα κατά εμού ενεργούντων ως και κατά των ηθικών αυτουργών, για όσα υπόκειμαι διαχρονικά και πρόσφατα με το συμβάν που ανωτέρω σας γνωστοποίησα.
Τούτης της έγκλησης μπορείτε να λάβετε γνώση καθαρογραμμένης, πατώντας και εδώ  και θεωρημένης με την εγχείρηση κατάθεσης της, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, πατώντας και εδώ.
Τούτη επίσης, θέτω στη διάθεση Σας και αυτούσια ως έχει κατωτέρω:

Ρόδος 13-06-2020

Με τιμή.
Θωμάς Χ. Σπανός.

Ενώπιον Της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου.

Έγκληση

Του Θωμά – Δημήτριου Χρήστου Σπανού, κάτοικου Ρόδου στο 5ο Χλμ. Ρόδου – Λίνδου, στην περιοχή Σγουρού, με Α.Δ.Τ.: ΑΗ 950857, Α.Φ.Μ.: 027637336,
επαγγέλματος εμπόρου, λοιπών συμπληρωματικών στοιχείων, ως υποσέλιδο.

Κατά:

 1. Του Ιωάννη Μανουσέλη του Κωνσταντίνου κατά άρθρα 187, 224, 229, 241, 308, και 333 του Ποινικού Κώδικα.
 2. Του αστυνομικού Σωτήριου Αντωνιάδη του Μιχαήλ και της Ευαγγελίας, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου, κατόχου του υπ’ αριθμόν 296132010 Υπηρεσιακού Δελτίου Ταυτότητας, κατά άρθρα 187, 224, 239, 241, και 259 του Ποινικού Κώδικα.
 3. Του Μάριου Ναζιρόπουλου Υπαρχιφύλακα του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, κατά άρθρα 187, 239, 241 και 259 του Ποινικού Κώδικα.
 4. Του αστυνομικού Φώτιου Καράνταλη του Δημητρίου και της Μαρίας, που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, κατόχου του υπ’ αριθμόν 272316022 Υπηρεσιακού Δελτίου Ταυτότητας, κατά άρθρα 187, 224, 239, 241 και 259 του Ποινικού Κώδικα.
 5. Του Βασίλειου Παπαδόπουλου Αρχιφύλακα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, κατά άρθρα 187, 239, 241, 259 και 308 του Ποινικού Κώδικα  
 6. Του Ανδρέα Φραγκίσκου Μαντζόν, κατοίκου Ρόδου, οδός Υψηλάντου, αριθμός 11, με ΑΦΜ: 020923817 Δ.Ο.Υ. Ρόδου, κατά τα άρθρα 46 & 187 του Ποινικού Κώδικα.
 7. Της Αλεξάνδρας χήρας Φραγκίσκου Μαντζόν το γένος Αναστασίας και Ειρήνης Κατσαρά, κάτοικος Ρόδου οδός Κέννεντυ αριθμός 36, με ΑΦΜ: 058947612 Δ.Ο.Υ. Ρόδου, κατά τα άρθρα 46 & 187 του Ποινικού Κώδικα.
 8. Παντός υπευθύνου που συνετέλεσε στην διάπραξη των εν τη παρούσα εκτιθέμενων εγκλημάτων, τουλάχιστον την 06-06-2020, κατά εμού, από τους ανωτέρω.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ * * * _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Σύντομο Ιστορικό.
(Προς κατανόηση του στημένου συμβάντος της ημερομηνίας 06-06-2020 το οποίο κυοφόρησε την παρούσα έγκληση μου).

Από τον πρώτο εγκαλούμενο Ιωάννη Μανουσέλη του Κωνσταντίνου αγόρασα, σε παρένθετο  πρόσωπο διά του υπ’ αριθμόν 2829/1996 (σχετικό 01) πωλητήριου συμβολαίου της συμβολαιογράφου Χρυσάνθης Κώτη ως μελλοντικό κτίριο το ισόγειο του κτιρίου ΓΑΜΜΑ (Γ), χαρακτηρισμένο ως ΓΙ1 & ΓΙ2, το οποίο και οικοδόμησα αργότερα.
Δια του υπ’ αριθμόν 3961/11-02-2002 (σχετικό 02) προσυμφώνου αγοραπωλησίας της ιδίας συμβολαιογράφου το ανωτέρω υφιστάμενο κτίριο (σχετικό 03), ως και οι λοιπές μελλοντικές οριζόντιες ιδιοκτησίες που συναποτελούν το κτίριο ΓΑΜΜΑ (Γ),  πωλήθηκαν από το παρένθετο σε εμένα πρόσωπο, σε εμένα τον ίδιο.
Επιπρόσθετα, δια της υπ’ αριθμόν 47/2014 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου στο συγκεκριμένο κτίριο  αναγνωρίστηκε στο πρόσωπο μου η κτήση με χρησικτησία, μάλιστα τελεσίδικα, όπως προκύπτει από το υπ’ αριθμόν 559/04-10-2017 (σχετικό 05) Πιστοποιητικό του Πρωτοδικείου Ρόδου.
Διά του υπ’ αριθμόν 4223/04-10-2005 (σχετικό 06) πωλητήριου συμβολαίου της ιδίας συμβολαιογράφου Χρυσάνθης Κώτη η διπλανή μελλοντική οριζόντια ιδιοκτησία ΨΙ ΗΤΤΑ (ΨΗ) πωλήθηκε από τον πρώτο εγκαλούμενο στην μονοπρόσωπη εταιρεία μου «ΣΠΑΝΟΣ ΘΩΜΑΣ ΕΠΕ».
Στη φωτογραφία (σχετικό 07) φαίνεται η ιδιοκτησία μου αποτελούμενη από το υφιστάμενο ισόγειο του κτιρίου ΓΑΜΜΑ (Γ) και το διπλανό οικόπεδο στο οποίο υφίσταται η μελλοντική οριζόντια ιδιοκτησία μου ΨΙ ΗΤΤΑ (ΨΗ).
Τούτο επιβεβαιώνεται από τα τοπογραφικά διαγράμματα του Κτηματολογίου Ρόδου 4047/29-04-2011 (σχετικό 07 α΄) και 12357/20-12-2019 (σχετικό 07 β΄).
Αμφότερες είναι όμορες του αυθαίρετου (σχετικό 08) και κατά το ήμισυ κατεδαφιστέου (σχετικό 09) υφιστάμενου κτιρίου, ιδιοκτησίας κύρια του έκτου (6ου) εγκαλούμενου, ως και ηθικού αυτουργού, Ανδρέα Φραγκίσκου Μαντζόν, όπως προκύπτει από το υπ’ αριθμόν 1600/2009 (σχετικό 10) Πιστοποιητικό Ιδιοκτησίας του Κτηματολογίου Ρόδου.
Στο συγκεκριμένο αυθαίρετο και μερικώς κατεδαφιστέο κτίριο, συνιδιοκτήτης είναι και ο πρώτος εγκαλούμενος Ιωάννης Μανουσέλης του Κωνσταντίνου, με την ιδιοκτησία του να την έχει προσημειωμένη ο κύριος ιδιοκτήτης Ανδρέας Φραγκίσκου Μαντζόν, όπως προκύπτει από το υπ’ αριθμόν 1600/2009 (σχετικό 10) Πιστοποιητικό Ιδιοκτησίας του Κτηματολογίου Ρόδου.
Του συγκεκριμένου αυθαίρετου και κατεδαφιστέου κτιρίου του έκτου (6ου) εγκαλούμενου η υπ’ αριθμόν 246/24-06-1998 (σχετικό 11) οικοδομική άδεια έληξε οριστικά, στις 24-06-2006, όπως προκύπτει από το σώμα αυτής, μα και από το υπ’ αριθμόν 2440/27-05-2013 (σχετικό 12) έγγραφο της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ρόδου.  
Έτι περαιτέρω, εκ του υπ’ αριθμόν  ΔΤΕ1301/06-04-2015 (σχετικό 13) εγγράφου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου, προκύπτει ότι η συγκεκριμένη 246/24-06-1998 (σχετικό 11) οικοδομική άδεια αδυνατεί αναθεώρησης και επανέκδοσης, καθώς δεν είναι δυνατή η έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης, με τη  80Α Κτηματολογική Μερίδα Γαιών Ρόδου, όπου υφίσταται το συγκεκριμένο αυθαίρετο και κατεδαφιστέο κτίριο.
Τούτο διότι η έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης είναι απαραίτητο συνοδό έργο έκδοσης οικοδομικής άδειας, (ΒΔ 465/70), (ΦΕΚ Α 150/09-07-1970), ως ισχύει.

Η λήξη της ανωτέρω 246/24-06-1998 (σχετικό 11) οικοδομικής άδειας πυροδότησε μια σειρά έκνομων ενεργειών του πρώτου (1ου) εγκαλούμενου κατά εμού, καθώς η μοναδική διέξοδος νομιμοποίησης του όμορου της ιδιοκτησίας μου, αυθαίρετου (σχετικό 08) και κατά το ήμισυ κατεδαφιστέου (σχετικό 09) κτιρίου του έκτου (6ου) εγκαλούμενου, είναι η δική μου ιδιοκτησία, όπως προκύπτει από την μια, εξ όσων διαθέτω, έκθεση πραγματογνωμοσύνης του αρχιτέκτονα μηχανικού κυρίου Νίκου Σαββόπουλου (σχετικό 14) και του σχεδιαγράμματος (σχετικό 15) που την συνοδεύει.

Τούτες οι έκνομες ενέργειες ενδεικτικά ήσαν:
Στις 14-07-2006 χειροδίκησε από το ανοιχτό παράθυρο του αυτοκινήτου μου ενόσω ευρισκόμουν σε στάση να περάσω διασταύρωση. Η προστασία που απολαμβάνει από τις αρχές και τους θεσμούς του νησιού ο συγκεκριμένος πρώτος (1ος) εγκαλούμενος, είχε σαν αποτέλεσμα να γραφτεί το κατηγορητήριο μόνο για  εξύβριση για την οποία τιμωρήθηκε, διά της υπ’ αριθμόν 8354/ 2008 (σχετικό 16) απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, με την ποινή φυλάκισης των εξήντα (60) ημερών.
Στις 03-09-2006 επανέλαβε το ίδιο συμβάν, πάλι ενόσω ευρισκόμουν σε στάση σε οδικά φανάρια, έχοντας και συνοδηγό και πάλι εγγράφτηκε το κατηγορητήριο μόνο για εξύβριση και απειλή. Τούτης της πράξης του τιμωρήθηκε σωρευτικά διά της υπ’ αριθμόν 3101/2010 (σχετικό 17) απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου με την συνολική ποινή φυλάκισης των τριών (3) μηνών.
Στις 31-10-2006 εισήλθε με πέντε (5) μπράβους στο γραφείο μου, με προπηλάκισε, με απείλησε και με εκβίασε. Για την ενέργεια του αυτή του επιβλήθηκε, διά της υπ’ αριθμόν 183/04-05-2011 (σχετικό 18) απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων η ποινή φυλάκισης των επτά (7) μηνών.
Στις 21-05-2009 επιχείρησε να με τραυματίσει με αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης, μόλις εξήλθα από το γραφείο του Εισαγγελέως  Πρωτοδικών Ρόδου για θέμα που τον αφορούσε. Για την συγκεκριμένη του ενέργεια του επιβλήθηκε, διά της υπ’ αριθμόν 1054/12-03-2013 (σχετικό 19) απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, η ποινή φυλάκισης των πέντε (5) μηνών. 
Τούτη παρέμεινε διά της υπ’ αριθμόν 795/2014 (σχετικό 20) απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου.
Στις 27-05-2009 όπου δικαζόταν πρωτοδίκως και του επιβλήθηκε η ανωτέρω ποινή φυλάκισης των επτά (7) μηνών για την εισβολή του με πέντε (5) μπράβους στο γραφείο μου, καιροφυλακτούσε λίγο ποιο πέρα από την επιχείρηση μου, έμπροσθεν του συνεργείου του Ιωάννη Κανδίνου και αφού έπεσε με το μηχανάκι του και πάλι στο αυτοκίνητο μου, με γρονθοκόπησε από το ανοιχτό και πάλι παράθυρο του αυτοκινήτου μου, όπως καταθέτει ο αυτόπτης μάρτυρας, λίγα λεπτά μετά τη διενέργεια του συμβάντος σε ένορκη εξέταση του, ο ανωτέρω μάρτυρας, (σχετικό 21).  
Πάλι ένεκα προστασίας του, το κατηγορητήριο εγγράφτηκε μόνο για εξύβριση και έπαυσε η δίωξη του διά της υπ’ αριθμόν 1603/2013 (σχετικό 22) απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου.

Οι ανωτέρω, ενδεικτικά αναφερόμενες, εξυβρίσεις, απειλές, χειροδικίες, βιαιοπραγίες και απόπειρες κατά της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής μου, σε συνδυασμό με κλοπές (σχετικά 23 & 24) και άλλες δολιοφθορές (σχετικό 25) που  κατά εμού και της ιδιοκτησίας μου διενεργήθηκαν, είχαν σταδιακά και πάντα αμυνόμενος την κατάθεση της υπ’ αριθμό 234/11-10-2019 (σχετικό 26) αγωγής μου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, κατά του  συγκεκριμένου πρώτου (1ου) εγκαλούμενου Ιωάννη Μανουσέλη.

Έτι περαιτέρω:
Επειδή όλα τα ανωτέρω  δεν είναι τα μόνα, ενδεικτικά και πάλι αναφέρω τέσσερις (4) παράνομους και καταχρηστικούς πλειστηριασμούς που διενήργησε το Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. νυν Ε.Φ.Κ.Α. Ρόδου (σχετικά 27 α΄,  β΄,  γ΄,  δ΄) κατά της ιδιοκτησίας μου και προς νομιμοποίηση  του αυθαίρετου (08) και κατά το ήμισυ κατεδαφιστέου (σχετικό 09) κτιρίου του έκτου (6ου) εγκαλούμενου, Ανδρέα Φραγκίσκου Μαντζόν,  καθώς όπως ανωτέρω αναφέρθηκε τεκμηριωμένα, η ιδιοκτησία μου νομιμοποιεί τη δική του.
Και επειδή οι ηθικοί αυτουργοί όλων των πανταχόθεν κατά εμού μακροχρόνια ενεργειών είναι οι έκτος (6ος) και έβδομη  (7η) εγκαλούμενοι αντιστοίχως Ανδρέας Φραγκίσκου Μαντζόν και Αλεξάνδρα χήρα Φραγκίσκου Μαντζόν, με προφανή αιτία και αφορμή το αυθαίρετο (σχετικό 08) και κατά το ήμισυ κατεδαφιστέο (σχετικό 09) κτίριο του έκτου (6ου) εγκαλούμενου, επιχείρησα να κινηθώ δικαστικά εναντίον τους, καταθέτοντας αγωγή κατά του έκτου (6ου) εγκαλούμενου.
Όμως επειδή οι συγκεκριμένοι ‘’κύριοι’’ ελέγχουν απόλυτα το νησί μερίμνησαν η  υπ’ αριθμόν 95/17-04-2019 (σχετικό 28) Πράξη του Πρωτοδικείου Ρόδου, χορήγησης νομικής βοήθειας, προκειμένου να καταθέσω αγωγή εναντίον του να μην ευδοκιμήσει με παντοίους τρόπους, που είχαν κατάληξη προλαβαίνοντας με, την έγερση και κατά εμού της υπ’ αριθμόν 254/04-11-2019 (σχετικό 29) αναληθούς και ατεκμηρίωτης αγωγής τους.
Εξ ανάγκης και αμυνόμενος προέβηκα στην με αριθμό κατάθεσης 300/30-12-2019 (σχετικό 30) πλήρους τεκμηρίωσης, ανταγωγή μου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου.         

Επειδή γνωρίζω πάρα πολύ καλά το ποιόν των ανωτέρω ‘’κυρίων’’ με τους οποίους έχω μπλέξει και έχω αναλώσει τη ζωή μου στις Δικαστικές αίθουσες προκειμένου να μην αυτοδικήσω και βρεθώ υπόλογος, όπως επιχείρησαν ψευδώς να παρουσιάσουν με την από 06-06-2020 ψευδή καταγγελία του πρώτου (1ου) εγκαλούμενου Ιωάννη Μανουσέλη  και την παράνομη σύλληψη μου από τους δεύτερο (2ο), τρίτο (3ο), τέταρτο (4ο) και πέμπτο (5ο) εγκαλούμενο κατέθεσα, δυστυχώς μάταια, το από 16-10-2019 εγχειρισμένο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, σχετικό αίτημα μου (σχετικό 31), ώστε να προλάβω τα κατωτέρω αναπόφευκτα δρώμενα, καθώς παντοιοτρόπως παρόμοια συμβάντα επιχειρούνται κατά εμού, αενάως.

Στημένο Συμβάν της 06-06-2020.

Το υφιστάμενο ισόγειο ΓΙ1 & ΓΙ2 κτίριο μου χρησιμοποιώ για τις εμπορικές μου δραστηριότητες από οικοδομήσεως του και από τον Ιανουάριο του 2012 χρησιμοποιώ και ως κατοικία μου (σχετικό 03), λόγο έξωσης από την οικία μου, ένεκα της μακροχρόνιας κοινωνικοοικονομικής φθοράς που υπόκειμαι από τους έκτο (6ο) και έβδομη (7η) εγκαλούμενους, χρησιμοποιώντας μεθόδους όπως το στην παρούσα αναφερόμενο συμβάν, κυρίως από υποχείρια τους, όπως ο πρώτος (1ο) εγκαλούμενος.
Τούτο δε έχω δηλώσει στην Δ.Ο.Υ. Ρόδου, όπως προκύπτει από το εκκαθαριστικό μου (σχετικό 32), στο οποίο αναγράφεται η οδός της δηλούμενης κατοικίας μου.
Τούτο επίσης έχω δηλώσει και στο Αστυνομικό Τμήμα της Ρόδου με την από 08-05-2012 κατατεθειμένη σε αυτό σχετική δήλωση μου (σχετικό 33) και αυτό διότι έχω δικαστεί ερήμην στο παρελθόν από μη επίδοση σε εμένα κλήσεων, από κλητήρα του συγκεκριμένου Αστυνομικού Τμήματος, επισταμένα προς τούτο και για λογαριασμό των έκτου (6ου) και έβδομης (7ης) εγκαλούμενων, οι οποίοι ελέγχουν απόλυτα το νησί.

Καθημερινά το πρωί, ωσάν ιεροτελεστία, ανοίγω τις πόρτες και τα παράθυρα του κτιρίου μου για αερισμό και περπατώ καμιά δεκαριά (10ριά) μέτρα προς τα νότια και καμιά τριανταριά (30ριά) μέτρα προς τα βόρια, όπου και κοντοστέκομαι, περιεργαζόμενος το περιβάλλον, μέχρι να ανανεωθεί ο αέρας στο εσωτερικό του κτιρίου.
Το ίδιο πράττω και άλλες φορές τις ημέρας για ξεμούδιασμα από την εργασία μου στο γραφείο μου.
Ο χώρος όπου διενεργήθηκε το συμβάν παρακολουθείται από κάμερες που είναι στημένες στις οροφές των πέριξ κτιρίων και καλώ διά της παρούσης την εισαγγελία να κατάσχει, προς απόδειξη, το υλικό τους κατά την διάρκεια του συμβάντος με τον πρώτο (1ο) εγκαλούμενο, ως και αυτό της παράνομης σύλληψής μου από τους δεύτερο (2ο), τρίτο (3ο), τέταρτο (4ο) και πέμπτο (5ο) εγκαλούμενους.  
Το συμβάν δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί και αν αυτό απέφευγα, κάποιο άλλο παρόμοιο επρόκειτο να υποστώ, όπως πολλάκις στο παρελθόν έχω πάθει.

Στην από 16-10-2019 (σχετικό 31) Αίτηση-Γνωστοποίηση μου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, αναφέρω ότι ο πρώτος (1ος) εγκαλούμενος περιφέρεται τελευταία έξω από το κτίριο μου.
Η συμπεριφορά του αυτή και η συχνή επαφή του με τον Γεώργιο Βονάκη, μηχανικό αυτοκινήτων και χορτοκοπτικών που έχει το μηχανουργείο του ακριβώς απέναντί μου, είχε σαν αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος μηχανικός να αυξήσει κατά εμού την προκλητική κατά εμού συμπεριφορά του, εναποθέτοντας πολλά δικά του άχρηστα μα και μόλις επισκευασμένα μηχανήματα και αυτοκίνητα στην δική μου απέναντι μεριά, δυσκολεύοντας με στο παρκάρισμα και κλίνοντας μου κατά συνήθεια και συνθήκη το αυτοκίνητο μου με αποτέλεσμα να του ζητώ κάθε φορά που ήθελα να φύγω να ξεμπαρκάρει το εκάστοτε αυτοκίνητο που πάρκαρε για να με κλείσει.
Κατά συνθήκη δε και οι πελάτες του αυτό έπρατταν, ενδεικτικά (σχετικά 34 α΄,  β΄,  γ΄).
Η συμπεριφορά δε του συγκεκριμένου μηχανικού αυτοκινήτων και χορτοκοπτικών Γεώργιου Βονάκη, έτυχε καταγγελιών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και σε άλλες υπηρεσίες και από άλλους γείτονες και συνιδιοκτήτες στο κτιριακό μας συγκρότημα όπου κατοικοεδρεύω.
Επειδή η πίεση που μου ασκούσαν τελευταία ήταν μεγάλη και ο συγκεκριμένος μηχανικός την επαύξανε τελευταία, οδηγήθηκα σε καταγγελία μου, (σχετικό 35) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου, κοινοποιώντας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου, όπου και πήραν τους κατωτέρω αριθμούς πρωτοκόλλου:

 1. Στο Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: 255/15-05-2020
 2. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, σχηματίστηκε αυτεπάγγελτα δικογραφία: Α.Β.Μ.: Α2020/1839 (14-05-2020)
 3. Στο γραφείο του Περιφερειάρχη: 4223/14-05-2020
 4. Στο Δήμο Ρόδου: 2-20346/14-05-2020

Την 06-06-2020 ημέρα Σάββατο, απογευματινή ώρα, ο πρώτος (1ος) εγκαλούμενος έφερε φορτηγά και έναν εκσκαφέα και έκανε εκχωμάτωση στο χώρο παράπλευρα του κτιρίου μου.
Ως συνηθίζω, μα και για να περιεργαστώ τα δρώμενα, χωρίς να γνωρίζω ότι τούτων επιστατεί ο πρώτος (1ος) εγκαλούμενος, περπάτησα μέχρι το σημείο που καθημερινά κοντοστέκομαι και τούτο καταδεικνύεται από τις φωτογραφίες του (σχετικού 36).
Το συγκεκριμένο σημείο είναι καμιά τριανταριά μέτρα στην απέναντι μεριά της εισόδου του κτιρίου μου και ανήκει σε κοινόχρηστο χώρο και δρόμο της 84 Κτηματολογικής Μερίδας Γαιών Ρόδου, όπου υφίσταται η ιδιοκτησία μου.
Την εκχωμάτωση ο πρώτος (1ος) εγκαλούμενος την έκανε στο απέναντι σημείο που στεκόμουν και ουδόλως πλησίασα, πόσο μάλλον να μπω στο οικόπεδο του, όπως ψευδώς αναφέρει στην ένορκη κατάθεση του στο αστυνομικό Τμήμα της Ρόδου την 06-06-2020 και περί ώρα 17:20.
Άλλωστε ψευδομαρτυρεί κατά συνθήκη και επαναλαμβανόμενα (σχετικό 36 α΄).
Όσο δε για την ψευδή δήλωση του στην συγκεκριμένη κατάθεση του ότι είναι οικόπεδο του και το εμπορικό κέντρο ιδιοκτησίας του, όπως προκύπτει από  Πιστοποιητικά Ιδιοκτησίας του Κτηματολογίου Ρόδου που κατέχω, δεν έχει ιδιοκτησία στην 84 ΚΜΓΡ, καθώς την εναπομείνασα έχει μεταβιβάσει στην «ΡΟΔΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ» της οποίας ήταν πρόεδρος και για να αποφύγει να πληρώσει και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι σε εμένα, άλλους πολλούς στους οποίους οφείλει και στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. νυν Ε.Φ.Κ.Α. Ρόδου, το οποίο κινήθηκε κατά της δικής μου ιδιοκτησίας, ως ανωτέρω αναφέρω παράνομα και καταχρηστικά με τέσσερα παράνομα προγράμματα πλειστηριασμών.
Κατά δε την διενέργεια  των παράνομων και καταχρηστικών πλειστηριασμών δήλωνε, όπως και ο συνέταιρός του ονόματι Καλούδης, ότι έχει αποχωρήσει από την «ΡΟΔΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ» και δεν έχει καμία σχέση με την συγκεκριμένη εταιρεία προκειμένου να μην εκποιήσει την ιδιοκτησία του το συγκεκριμένο ίδρυμα που έτσι και αλλιώς έχει αυτή τη δυνατότητα μάλιστα κινούμενο εναντίον του και για καταδολίευση δανειστών.
Σε κάθε περίπτωση, όπως προκύπτει από τα πιστοποιητικά Ιδιοκτησίας και βαρών του Κτηματολογίου, το μόνο που συνδέει τον πρώτο (1ο) εγκαλούμενο με την 84 ΚΜΓΡ είναι το γεγονός ότι είναι ο αρχικός οικοπεδούχος της και έχει δικαίωμα συνενώσεων με τις όμορες ιδιοκτησίες, αρχικής και μόνον και αυτών ιδιοκτησίας του, καθώς δεν έχει πλέον ιδιοκτησία στην περιοχή και όποια ακόμη είναι εγγραμμένη στο όνομα του, όπως προκύπτει από τα Πιστοποιητικά Ιδιοκτησίας και Βαρών, είναι προσημειωμένη από τον έκτο (6ο) εγκαλούμενο.
Συνεπώς ψεύδεται όσον αφορά ότι εισήλθα στην ιδιοκτησία του.
Ομοίως ψεύδεται και για το γεγονός ότι τον πλησίασα και τον έπιασα από τον λαιμό, κάτι που έπραξε εκείνος και καταδεικνύεται από τις φωτογραφίες που έβγαλα την επομένη του συμβάντος και προσκομίζω ως (σχετικό 37).
Στην συγκεκριμένη φωτογραφία  διαφαίνεται η ερυθρότητα στον λαιμό μου μετά τριάντα ώρες περίπου του συμβάντος και δύο αμυχές που προέκυψαν από τον προπηλακισμό του πρώτου (1ου) εγκαλούμενου, ο οποίος για αρκετή ώρα με είχε πιασμένο από το στήθος, εναλλακτικά από το λαιμό και το πουκάμισο μου και με χτυπούσε ταρακουνώντας με στο σαγόνι, όπου οι δύο αμυχές και η ερυθρότητα του λαιμού μου, όπως διαφαίνονται στο (σχετικό 37).
Στο (σχετικό 38) διαφαίνεται το κουμπί του πουκαμίσου μου, που έσπασε από τον προπηλακισμό και τη χειροδικία κατά εμού του πρώτου (1ου) εγκαλούμενου.
Το ότι του ανέφερα «εγώ θα σε σκοτώσω εσένα και θα σε εξαφανίσω», είναι σχεδόν απολύτως ψευδές και το σχεδόν το αναφέρω παρακάτω.
Όσο για την αναφορά του ότι γείτονες ήρθαν και με τράβηξαν μακριά, είναι απολύτως ψευδές. Κανείς απολύτως άλλος δεν συνεπλάκη μαζί μας. 

Το συμβάν έχει ως ακολούθως:
Όταν περί 16:45 πήγα και κοντοστάθηκα στο σημείο που καταδεικνύεται από τις φωτογραφίες του (σχετικού 36) και την μεγεθυμένη φωτογραφία (σχετικό 39) με είδε και διάνυσε, από τον εκσκαφέα, περίπου δέκα με δεκαπέντε (10-15), μέτρα ερχόμενος προς το μέρος μου επιθετικά λέγοντας μου φύγε από εδώ δεν έχεις καμία δουλειά εδώ.
Φύγε ρε από εδώ, θα με βάλεις σε μπελά.
Δεν κουνήθηκα από τη θέση μου, στην οποία καθημερινά στέκομαι, αλλά βλέποντας τον να με πλησιάζει απειλητικά έβγαλα από την τσέπη μου το κινητό μου τηλέφωνο και τον έβγαλα φωτογραφία, (σχετικά 36 & 39).
Το γεγονός αυτό τον οργίασε και έψαχνε με τη ματιά του δεξιά και αριστερά να βρει κάτι για να με κτυπήσει.
Όταν με πλησίασε στεκόμουν δίπλα σε πλακάκια, όπως αυτά διαφαίνονται στην φωτογραφία (σχετικό 36) και μεγεθυμένα στο (σχετικό 40).
Έσκυψε και έπιασε με τα δυο του χέρια ένα πλακάκι και κινούνταν εναντίον μου. όταν είδα αυτή του την κίνηση έκανα μερικά βήματα πίσω και το άφησε.
Κοντοστάθηκα ποιο πέρα και πάλι κινήθηκε εναντίον μου, αφού άφησε το πλακάκι με πλησίασε και πάλι και με έπιασε από το πουκάμισο και με έσπρωχνε με το ένα του χέρι, χτυπώντας με στο σαγόνι και στο στήθος και με το άλλο προσπαθούσε να μου πάρει το τηλέφωνο μου, το οποίο αρχικά κρατούσα και μετά έβαλα στην πίσω τσέπη μου, λέγοντας μου συνέχεια δώσε μου το τηλέφωνο.
Οπισθοχωρούσα μένοντας απαθής στα δρώμενα του, χωρίς να κάνω καμία απολύτως επιθετική ενέργεια απέναντί του, περιμένοντας να ξεθυμάνει την οργή του.
Όταν με άφησε πήγα ποιο πέρα και κάλεσα στις 16:48 της 06-06-2020 από το κινητό μου το εκατό και δήλωσα το συμβάν.
Μου δόθηκε η κατεύθυνση να κατέβω στο τμήμα να καταθέσω. 
Βλέποντας γύρο μου να βρω έναν μάρτυρα είδα κάποιον άγνωστο, πιθανόν να ήταν οδηγός του ενός φορτηγού και τον πλησίασα και τον ρώτησα είδες τι έγινε;
Μου είπε άσε μας ρε φίλε.
Μετά από αυτή την απάντηση και βλέποντας γύρο ότι του συμβάντος παρίσταντο μόνο άτομα που στέκονταν στο συνεργείο του Γεώργιου Βονάκη και ο ίδιος, έκρινα ως περιττή τη ενέργεια να κατέβω στο Αστυνομικό Τμήμα, χωρίς έναν μάρτυρα και σκέφτηκα ότι μάλλον θα μπλέξω, όπως και έγινε.
Εν τω μεταξύ ο πρώτος (1ος) εγκαλούμενος βλέποντας την ενέργεια μου να παίρνω τηλέφωνο και να ψάχνω μάρτυρα επανήλθε εναντίον μου και με προπηλάκισε ομοιοτρόπως και πάλι,  με εμένα να υπομένω απαθής και να οπισθοχωρώ έως και μέσα στο μαγαζί μου, όπου και εισήλθε προπηλακίζοντας με, μερικά βήματα ο πρώτος (1ος) εγκαλούμενος.
Μετά από αυτό το σημείο του είπα: «ΑΝ σηκώσω το χέρι μου, θα σε σκοτώσω».
Μετά από πολλά χρόνια ευτελισμών, απειλών, εκβιασμών,  χειροδικιών, δολιοφθορών, κλοπών, αποπειρών κατά της σωματικής μου ακεραιότητας και της ζωής μου.
Μετά από πολλά χρόνια που ευρίσκομαι σε πραγματική εξαθλίωση κοινωνικοοικονομικό αποκλεισμό και διαβιώ με δανεικά από οικογενειακά μου πρόσωπα.
Μετά από την ανοχή και προστασία που μακροχρόνια επιδεικνύουν οι αρχές και οι θεσμοί του νησιού στον πρώτο (1ο) εγκαλούντα, αποθρασύνοντας τον εναντίον μου.
Μετά από…. Η μητέρα μου έλεγε έχει ειπωμένα, έχει και ανείπωτα.
Έφτασα να ξεστομίσω σε μια στιγμή έντονης ψυχολογικής πίεσης και προπηλακισμού μου από τον συγκεκριμένο ‘’κύριο’’ ότι:   «ΑΝ σηκώσω το χέρι μου θα σε σκοτώσω».         
Φυσικά, ΑΝ το εννοούσα θα το είχα πράξει κιόλας.
Το ξεστόμισα μήπως και τον ξεφορτωθώ, μάλιστα μετά που εισήλθε προπηλακίζοντας με, μέσα στο χώρο μου.
Αμέσως μετά από αυτό που είπα.
Πήρε τηλέφωνο, υποθέτω το 100 και αυτός, να δηλώσει ότι τον απείλησα, μάλιστα λέγοντας αυτό ήθελα να ακούσω, θα σου κάνω μήνυση έχω και μάρτυρες. 
Συνέχισε παίρνοντας θάρρος να λέει από Δευτέρας θα κάνω ενέργειες να φύγεις από εδώ.
Εγώ δεν έδωσα συνέχεια, μιας και απομακρύνθηκε από κοντά μου, αφού πήρε αυτό που ήθελε.
Μπήκα στο γραφείο μου και συνέχισα την εργασία μου.
Θεώρησα ότι το συμβάν είχε λάβει τέλος  και ότι δεν θα τολμούσε να κάνει πράξη την κατάθεση μήνυσης εναντίον μου, καθώς πολλά μα πάρα πολλά τον βαρύνουν, πέραν των όσων έπραξε κατά εμού στο συγκεκριμένο συμβάν, για να κάνει κάτι τέτοιο.
Έπεσα έξω, καθώς όπως πολλάκις έχω αναφέρει και συμβαίνει, τυγχάνει προστασίας, κάτι που δεν περίμενα, ακόμη και σήμερα από τις αρχές και τους θεσμούς του νησιού.

Περί ώρα 20:30 πάρκαρε έξω από το γραφείο μου ένα περιπολικό τζιπ και ο ένας εκ των δύο αστυνομικών στάθηκε στην είσοδο και με ρώτησε ποιος είναι ο Σπανός.
Του απάντησα: εγώ είμαι.
Μου είπε: έχεις ταυτότητα;
Του είπα έχω. Καθόμουν στο γραφείο μου, άνοιξα την τσάντα μου και του είπα ορίστε έλα να την δεις.
Μπήκε μέχρι έξω από το γραφείο μου στο χώρο της αποθήκης μου και εξέτασε την ταυτότητα μου. Μόλις έκανε την ταυτοποίηση μου είπε συλλαμβάνεσαι, πρέπει να έλθεις μαζί μας. Εν τω μεταξύ μπήκε, χωρίς να του δώσω την άδεια και ο άλλος αστυνομικός μέσα στο χώρο μου.
Του είπα: γιατί;
Μου είπε: Υπάρχει μήνυση εναντίον σου.
Τον ρώτησα έχεις ένταλμα και μπήκες μέσα στο χώρο μου τέτοια ώρα;
Μου είπε εσύ μας κάλεσες.
Εγώ είχα καλέσει μόνο τον ένα για να δει την ταυτότητα μου.
Μόλις μου είπε εσύ μας κάλεσες, του είπα ωραία τώρα σας λέω να περάσετε έξω.
Είστε παράνομοι δεν έχετε δικαίωμα να εισέλθετε στο χώρο μου τέτοια ώρα.
Μου είπαν πρέπει να έλθεις μαζί μας.
Επέμεναν και δεν έβγαιναν έξω όπως εκ νέου τους ζήτησα.
Τους ρώτησα έχετε ένταλμα σύλληψης μου;
Ο ένας εξ αυτών, εκείνος που μπήκε στο χώρο μου, χωρίς να του δώσω την άδεια, μου είπε το έχει ο αξιωματικός υπηρεσίας.
Μόλις μου είπε έτσι, κάθισα στο γραφείο μου και κάλεσα τον εισαγγελέα στο τηλέφωνο, υπέθεσα ότι θα απαντούσε κάποιος εισαγγελέας υπηρεσίας.
Στο  τηλέφωνο δεν απάντησε κανείς.
Είπα δε στον αστυνομικό που μου είπε ότι το ένταλμα σύλληψης μου το έχει ο Αξιωματικός Υπηρεσίας, ότι δεν γνωρίζει τι διαχειρίζονται αυτή τη στιγμή.
Εν τω μεταξύ και εφόσον έδειχναν ανυποχώρητοι και δεν έβγαιναν έξω από το χώρο μου, έφθασε και ένα συμβατικό αυτοκίνητο της ασφάλειας και βγήκαν από αυτό δυο φουριόζοι αστυνομικοί της ασφάλειας με πολιτικά και κινήθηκαν ευθέως κατά εμού ερχόμενοι πάνω από το γραφείο μου, δείχνοντας αποφασισμένοι να ‘’καθαρίσουν’’ την υπόθεση της σύλληψής μου.
Το αυτοκίνητο της ασφάλειας έφθασε σε χρόνο άμεσο, που καταδεικνύει ότι ήταν σε αναμονή.
Δεν κλήθηκε δηλαδή από τον αστυνομικό το κέντρο για να έλθουν ενισχύσεις να με συλλάβουν.
Ήταν κάπου εκεί προαποφασισμένοι να με συλλάβουν παράνομα, χρησιμοποιώντας το τέχνασμα της ταυτότητας για να εισέλθουν στο χώρο μου.
Μέσω του οποίου έδωσα την άδεια να εισέλθει ο ένας και μόνον για να δει την ταυτότητα μου και κανείς άλλος.
Σε όλους δε είπα να περάσουν έξω από το χώρο μου, επαναλαμβανόμενα.
Οι πάντες γνωρίζουν ποιος είμαι και που μένω.
Δικαίωμα δεν είχαν να μπούν στο χώρο μου, μετά τις 20:30, χωρίς ένταλμα από τον εισαγγελέα.
Οι δύο ασφαλίτες ήρθαν από πάνω μου στο γραφείο μου αποφασιστικοί και ο ένας εξ αυτών ο αρχιφύλακας Παπαδόπουλος ήταν επιθετικός και προκλητικός με την όλη στάση του και αυθάδεια του.
Τους ρώτησα εσείς τώρα ποιοι είστε; μου είπαν ασφάλεια.
Τους είπα περάστε όλοι έξω.
Είστε παράνομοι, δεν έχετε δικαίωμα να εισέλθετε στην οικία μου τέτοια ώρα.
Ποια οικία σου αποθήκη είναι μου είπαν. Τους είπα εδώ είναι το γραφείο μου και από πάνω, δείχνοντας τους είναι το υπνοδωμάτιο μου.
Επέμεναν με τη στάση τους να με βγάλουν και να με πάρουν σηκωτό από το γραφείο μου, καθώς τέτοια στάση είχαν λάβει μέσα σε αυτό, ειδικά οι δύο ασφαλίτες.
Ο αρχιφύλακας δε Παπαδόπουλος μόλις μπήκε στο γραφείο μου ανέφερε στους άλλους ότι είμαι μεθυσμένος, κάτι που επανέλαβε και μάλιστα δήλωσε ότι θα μου κάνουν αλκοτέστ.
Βλέποντας την επιμονή τους και για να μην εκτραχυνθούν οι καταστάσεις μέσα στο γραφείο μου ζήτησα τα ονόματα τους και τους δήλωσα ότι αν δεν είναι νόμιμη  η σύλληψη μου θα τους καταθέσω μήνυση.
Πρώτος – πρώτος με θρασύ ύφος, επιθετική στάση και έπαρση μου δήλωσε ο ένας εγώ είμαι ο αρχιφύλακας Παπαδόπουλος.
Έγραψα το όνομα του σε ένα χαρτί (σχετικό 41) μαζί με του άλλου ασφαλίτη και τον χαρακτηρισμό τον οποίο μου έδωσαν αντί του ονόματος τους οι άλλοι δύο αστυνομικοί.
Γράφοντας τα ονόματα τους στο χαρτί είπα στον αρχιφύλακα Παπαδόπουλο, ο μεθυσμένος τώρα γράφει.
Θέλησα να τους μεταφέρω το μήνυμα ότι κάνουν λάθος και το ξέρουν και ότι διακρινόμουν από ηρεμία και νηφαλιότητα, μήπως και υπαναχωρήσουν και εξέλθουν του γραφείου μου.
Όμως ήταν αποφασισμένοι όλοι τους να με συλλάβουν.
Βλέποντας την ανυποχώρητη στάση τους, σηκώθηκα από το γραφείο μου, άνοιξα την πλαϊνή πόρτα του γραφείου μου που είναι ακριβώς δίπλα μου στα δεξιά μου όπως κάθομαι και τους είπα δείχνοντας τους προς την κεντρική πόρτα, περάστε έξω να κλειδώσω από μέσα και θα βγούμε από την πλαϊνή πόρτα.   
Παρά αυτό που τους είπα, δείχνοντας και έμπρακτα αυτό που τους είπα καθώς άνοιξα την πλαϊνή πόρτα, διακατέχονταν όλοι τους από ενοχική σύγχυση και ήσαν φοβισμένοι και συγχυσμένοι στο μυαλό από την ήρεμη στάση μου και δεν με πίστεψαν.
Σκέφτηκαν ότι θέλω να τους κλειδώσω έξω, κάτι που δεν μπορούσα να πράξω αφού άνοιξα πρώτα την πλαϊνή πόρτα.
Μου είπε ένας εξ αυτών θα βγει ο ένας μας και οι λοιποί  θα μείνουμε μέσα να βγούμε μαζί.
Δεν έφερα αντίρρηση, βγήκε ο αρχιφύλακας Παπαδόπουλος και οι άλλοι με περίμεναν να βγούμε από την πλαϊνή.
Μάλιστα ο ένας κοντοστάθηκε για να βγω πρώτος.
Βγήκα έξω από το γραφείο μου, όπως και όλοι τους, κλείδωσα την πλαϊνή πόρτα του γραφείου μου, αφήνοντας ανοιχτά τα πάνω παράθυρα του υπνοδωματίου μου και τα κομπιούτερ μου.
Υπέθεσα ότι θα κατέβω στο Τμήμα θα δώσω τις όποιες εξηγήσεις και θα επιστρέψω, καθώς αντιλήφθηκα από την όλη συμπεριφορά τους, ότι ενεργούσαν παράνομα και ψεύδονταν.
Μάλιστα με την όλη συμπεριφορά τους και με την δήλωση του ενός αστυνομικού, ότι το ένταλμα το έχει ο Αξιωματικός Υπηρεσίας, ήξερα ότι ενεργούσαν παράνομα και δεν υπάρχει κανένα ένταλμα σύλληψης μου.
Μόλις έκλεισα την πόρτα του γραφείου μου, τους είπα θα έλθω με το αυτοκίνητο μου και προχώρησα μπροστά ακολουθώντας με όλοι τους.
Άκουσα τον έναν να μου λέει ότι θα έλθεις με το περιπολικό.
Μόλις μου το είπε ήμουν ακριβώς μπροστά από την ανοιχτή πόρτα του περιπολικού και μπήκα και κάθισα μέσα.
Ήλθε οργισμένος ο αρχιφύλακας Παπαδόπουλος, αυτός και μόνον αυτός, ο οποίος ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια εριστικός και επιθετικός και στο λόγο του και στις κινήσεις του, μάλιστα μέσα στο γραφείο μου, στο οποίο εισήλθε παράνομα και με τράβηξε από τα ρούχα, με έβγαλε οργισμένος μέσα από το περιπολικό και με έριξε κάτω.
Με γύρισε μπρούμυτα και μου έφερε πισθάγκωνα τα χέρια μου, ενόσω με είχε ρήξη στο έδαφος και μου πέρασε χειροπέδες, χωρίς να φέρω καμία απολύτως αντίσταση.
Με σήκωσαν και με έριξαν σαν τσουβάλι μέσα στο περιπολικό στο οποίο από μόνος μου προηγούμενα είχα μπει, μόλις μου είπαν ότι θα πάμε με το περιπολικό.      
Από την συγκεκριμένη ενέργεια του ο αριστερός ώμος μου υποφέρει καθώς έπεσα με αυτόν στο οδόστρωμα.
Στο δρόμο ζήτησα, μάταια βέβαια, το τηλέφωνο μου που το κρατούσε ο ένας αστυνομικός και τις φωτογραφίες που είχα βγάλει και εκτυπώσει για να επιδείξω σε περίπτωση που καλούμουν να λογοδοτήσω για το περιστατικό και προσκομίζω ως σχετικά 38 & 39.
Φθάσαμε στο Αστυνομικό Τμήμα και με οδήγησαν στον Αξιωματικό Υπηρεσίας.
Με έβαλαν να καθίσω σε μια καρέκλα.
Ο αρχιφύλακας της ασφάλειας Παπαδόπουλος πλησίασε το γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας και του δήλωσε ότι αντιστάθηκα κατά τη σύλληψη μου.
Αμέσως σηκώθηκα από την καρέκλα και είπα ότι ψεύδεται.
Ζήτησα το τηλέφωνο μου για να καλέσω κάποιον προς βοήθεια, έναν δικηγόρο, έναν συγγενή μου.
Ζήτησα να καταθέσω και εγώ μηνύσεις, μάλιστα και κατά των αστυνομικών, που με συνέλαβαν.
Κανείς δεν μου έδωσε σημασία. Δεν ακουγόμουν.
Με οδήγησαν στο κρατητήριο και ακολούθησαν τα διαδικαστικά της φυλακίσεως μου. Κατά την κράτηση μου δήλωσα πολλές φορές στον αστυνομικό στο κρατητήριο ότι ήθελα να τηλεφωνήσω και αιτήθηκα να με αφήσουν να φύγω, καθώς είχα συλληφθεί παράνομα. Κανείς δεν με άκουγε.  
Αργότερα ήλθε ένας αστυνομικός και με ρώτησε αν ήθελα να καταθέσω στον αξιωματικό υπηρεσίας η στον εισαγγελέα την επομένη.
Ρώτησα αν άλλαξε ο αξιωματικός υπηρεσίας και για να διευκολύνω το έργο της εισαγγελίας, ώστε να μην χρονοτριβήσει η αποφυλάκιση μου, πήγα και έδωσα κατάθεση. 
Προηγούμενα και ως προαπαιτούμενο για να δώσω κατάθεση, μου ζητήθηκε να υπογράψω παραίτηση των δικαιωμάτων μου, κάτι που υπέγραψα για να δώσω κατάθεση και να διευκολύνω το έργο της εισαγγελίας και την όλη διαδικασία.
Είπα επίσης στον αξιωματικό, κάτι που και έγραψε στην κατάθεση μου, να ζητήσει από τον εισαγγελέα υπηρεσίας να με αφήσει ελεύθερο.
Είχα αφήσει ανοιχτά τα παράθυρα και τους υπολογιστές και φοβόμουν για κάποια δολιοφθορά, όπως πολλές φορές στο παρελθόν μου έχουν κάνει.
Είμαι γνωστής διαμονής και ήθελα να πάω την επομένη, όπως κάθε Κυριακή στην εκκλησία που ήταν και της πεντηκοστής.
Δήλωσα δε ότι όποτε μου όριζαν θα εμφανιζόμουν ενώπιον του Εισαγγελέως.
Πέρασα την νύχτα στο κρατητήριο και την επομένη στις 12:00 οδηγήθηκα στον εισαγγελέα υπηρεσίας ο οποίος και με άφησε ελεύθερο.
Ρωτώντας σχετικά μου είπε ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας ότι μπορώ να πάω την Τρίτη να πάρω αντίγραφα της δικογραφίας και να καταθέσω μηνύσεις αν ήθελα.
Κάτι που έπραξα την Τετάρτη καθώς την Τρίτη κατέθεσα σχετικό αίτημα μέσω τηλεομοιότυπου, καθ’ υπόδειξη  του τμήματος των μηνύσεων της εισαγγελίας, στο οποίο απευθύνθηκα προηγούμενα.

Ένεκα των όλων όσων ανωτέρω στην παρούσα εκθέτω, εγκαλώ:

 1. Τον Ιωάννη Μανουσέλη του Κωνσταντίνου κατά άρθρα 187, 224, 229, 241, 308, και 333 του Ποινικού Κώδικα.
 2. Τον αστυνομικό Σωτήριο Αντωνιάδη του Μιχαήλ κατά άρθρα 187, 224, 239, 241, και 259 του Ποινικού Κώδικα.
 3. Τον Υπαρχιφύλακα Μάριο Ναζιρόπουλο κατά άρθρα 187, 239, 241 και 259 του Ποινικού Κώδικα.
 4. Τον αστυνομικό Φώτιο Καράνταλη του Δημητρίου κατά άρθρα 187, 224, 239, 241 και 259 του Ποινικού Κώδικα.
 5. Τον Αρχιφύλακα Βασίλειο Παπαδόπουλο κατά άρθρα 187, 239, 241, 259 και 308 του Ποινικού Κώδικα.
 6. Τον Ανδρέα Φραγκίσκου Μαντζόν κατά το άρθρο 46 & 187 του Ποινικού Κώδικα.
 7. Την Αλεξάνδρα χήρα Φραγκίσκου Μαντζόν κατά άρθρο 46 & 187 του Ποινικού Κώδικα.

Προς απόδειξη της παρούσης έγκλησης μου, ζητώ την κατάσχεση του σχετικού οπτικού υλικού από τις κάμερες  ασφαλείας που υπάρχουν στα κτίρια του βιοτεχνικού κέντρου, όπου έλαβαν χώρα τα εν τη παρούσα εκτιθέμενα ποινικά κατά εμού αδικήματα.

Επίσης ζητώ να συνδικαστεί η παρούσα έγκληση μου με την σχηματισθείσα και ευρισκόμενη σε προκαταρκτική διαδικασία, δικογραφία με ΑΒΜ: Φ2020/2184, καθώς αφορά τα ίδια κατά εμού ποινικά αδικήματα.

Πιθανόν να μην έχω δικαίωμα κρίσης, άλλοι είναι αυτοί που αποφασίζουν, όμως θέλω να εκφράσω και να δηλώσω τη σκέψη μου, εν τη παρούσα.
Όλοι οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην παράνομη σύλληψη μου, παρανόμησαν.
Εκείνος που σε καμία περίπτωση δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία, είναι ο αρχιφύλακας Βασίλειος Παπαδόπουλος.

 Επισυνάπτονται της παρούσης:

 1. Το παράβολο της έγκλησης με κωδικό πληρωμής:  335601915 95008100018 5000 (σχετικό 42 α΄).
 2. Η τραπεζική απόδειξη πληρωμής με αριθμό συναλλαγής:  90510700016375892449 (σχετικό 42 β΄).
 3. Το παράβολο της Παράστασης Πολιτικής Αγωγής με κωδικό πληρωμής:  335621822 95008100043 4000 (σχετικό 43 α΄).
 4. Η τραπεζική απόδειξη πληρωμής με αριθμό συναλλαγής:  90510700016376055631 (σχετικό 43 β΄).

Ρόδος 12-06-2020

Με τιμή

Ο εγκαλών
Θωμάς – Δημήτριος Χρήστου Σπανός

SpTh Ypografi 180x122

.

.

.

Design by Thomas C. Spanos